Öfke İle Nasıl Baş Edilir?

“Tetikleyicilerin Farkında Olun”

Öfkenin tetikleyicileri sizi harekete geçiren şeylerdir. Bunların bilincinde olmak ve onlarla ilgili dikkatli olmak, öfkenizin kontrolden çıkması ihtimalini azaltmaktadır. 

“Derin Nefes Alma Pratikleri”

Derin nefes almak çok basit bir yöntem gibi gözükse dahi kişinin duygularını kontrol etmesinde işe yarar. Etkili olması bir yana, kısa süren ve her ortama uygulanabilen yapısı onu kullanışlı hale getirmektedir. 

“Öfke Günlüğü Tutun”

Bir öfke nöbetini takiben birkaç dakikayı kendi deneyiminizi aktarmaya adayın. Bu deneyim sizin kendi döngülerinizi, uyarı sinyallerinizi, tetikleyicilerinizi keşfetmenize yarayacaktır. Bu sırada da düşüncelerinizi organize etmenize ve problemleriniz üzerine çalışmanıza yardımcı olacaktır. 

“Uzaklaştırma Stratejileri Kullanın”

Dikkat dağıtıcıların amacı kendinize zaman tanımanızı sağlamaktır. Kendinizi ortamdan 30 dakika kadar soyutlayabilirseniz öfkenizle çok daha sağlıklı bir şekilde başa çıkabildiğinizi ve olayları /durumları çok daha mantıklı ele alabildiğinizi göreceksiniz. Unutmayın öfkenizi tetikleyen her ne ise ona sonradan da dönebilirsiniz, şu an tek yaptığınız onu bir kenara bırakmak.

“Mola Verin”

Öfkeyi tetikleyen tartışmalar yaşandığı sırada molalar ilişkilerin bozulmaması için gereklidir. İki taraftan biri ‘mola’ istediği zaman ikiniz de problemi ortada bırakmalı daha sonra sakinleştiğinizde zaman buna geri dönmelisiniz. 

“Tehlike İşaretlerinizi Tanıyın”

Öfke sinyalleri bedenin size verdiği fiziksel tepkilerdir. Bu tehlike işaretlerinizi tanıdığınızda öfkeniz henüz zayıfken müdahale etme fırsatı bulmuş olursunuz.

You May Also Like

Öfke Ne Zaman Problemdir?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir